Makam

DîvânMakam Robotu
Mesajlar
45071
Tepki Puanı
484
Mesajlar
1178
Tepki Puanı
1766
Yaş
33
Dede Efendi'nin, vefatından çok kısa bir süre önce bestelediği son eseri. Muhteşem bir sanat hayatını, âbidelerle ördüğü bereketli ömrünü böylesine bir şâheserle noktaladı..Nûr içinde yatsın. Münir Bey'in icraı da mükemmel, ancak bu kayıtta tek değil zannederim. Hafız Yaşar'la okuyor olabilir, kimdir -ona âdetâ sesiyle refakat eden- acaba?
 
Mesajlar
2096
Tepki Puanı
3151
Ha bazı kayıtları kötü örnek diye koymak istersek olur, ona bir şey diyemem!
Hocam ''Örnek icrâ''lar eserin icrâına örnekler. Dileyen dilediği icrâı örnek alabilsin diye varlar, bu sebeple çoğul eki almış mâlûmunuz. Herkesin zevkınin farklı olacağı önkabûlü ile tek bir icrâ örneği yok sitemizde. Levent Hocamız ilk mesaja Münir Bey'in icrâını koyduğu için yukarıya girmek ihtiyâcını hissetmedik muhtemelen.
 
Son düzenleme:
Mesajlar
1178
Tepki Puanı
1766
Yaş
33
Ama yine de ortak zevkin üzerinde ittifak ettiği isimlere ve icralarına başlıca yer vermek lazım. Bu, sitemizin kalitesi bakımından elzem. Hele ki böyle eserlerde. Ha eserin herhangi bir kaydı yoksa, ya da üstatların icralarının da iyi kayıtları iyi değilse, başka kayıtlar konabilir. Ama Dede Efendi’nin sanat hayatının zirvelerinden olan bu muhteşem eseri, yine sanat hayatımızın zirvelerinden birinden dinlemek ve bu şekilde âleme neşretmek diler gönül. Herşey musikimiz için 🌷
 
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Şu (*B) nedir Allahesen? 🙃
Mâlûm sitede öyle kayıtlı idi. Böyle bâzı eserlerde bu şekilde girmişler eseri. Ben de bir bilgi içerir diye dokunmamıştım bunlara.

Ne olursunuz örnek olarak Münir Bey’in kaydını koyalım. Örneklere gereken itinayı göstermediğimizi üzülerek yineliyorum 😔
Kayıt Arşivine eklenmesi gerekiyor bu eserlerin. Orada olmayınca böyle oluyor durum. Oraya kayıtları eklemek gerekir, o zaman burada otomatik olarak gözüküyorlar. Kayıt Arşivi maalesef şimdilik çok zayıf. Çok vakit isteyen bir olay maalesef.
 
Üst Alt