Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3898
İnternet Sayfası
link
Facebook
link

Merhabalar​


En son duyurumuzda sitemizin yeni bir sürüme geçtiğini bildirmiştik.

Bir çok yenilikler ile birlikte değişiklikler oldu. Örnek olarak kullandığımız editör, resim galerisi ve ekli dosyalar sistemi değişti. Sizin göremediğiniz bir çok farklı ayarlar ve özellikler geldi sistemimize. Önümüzdeki dönemlerde bunlar arasında aktif hâle getireceklerimiz olacaktır. Henüz gerekli bulmadığımızdan dolayı bir çok yenilik beklemede duruyor. Ansiklopedi maddelerimiz için de küçük yeniliklerimiz olacak ve henüz hazır olmayan çok güzel bir özellik daha bekliyor bizleri.

Ama tabii ki bu konuyu göremediklerinizi değil, kullanabildiklerinizi tanıtmak için açıyorum.

Kendiniz kullanıcı adınızı değiştirebileceksiniz​


Yöneticilere özel mesaj göndererek kullanıcı adı değişikliği talebi gönderebiliyordunuz. Artık özel mesaj göndermeden kendiniz istediğiniz talebi yapabiliyorsunuz.
Kişisel Detaylar adlı sayfanıza yönelerek bir talep gerçekleştirebilirsiniz.

1614088808807.png


Bu değişiklik talebi her 90 günde bir yapılabiliyor. Her talep biz yöneticiler tarafından kontrol edildikten sonra yürürlüğe giriyor.


Profil Sancağı​


İsmini "Profil Sancağı" olarak koyduğumuz bu özellik ile profil kartınızı ve sayfanızı "güzelleştirebiliyorsunuz".

Örnek olarak benim kullanıcı adımın üstüne gelirseniz, bunu görebilirsiniz @Derûnhân

1614089242751.png


Ve profil sayfama giderseniz, oradan daha büyük boyutunu görebilir, resmin üstüne tıklayarak da tam resmi görebilirsiniz.

Örnek buradan: Derûnhân

Kendi ayarlarınıza giderek kendiniz için bir Profil Sancağı yükleyebilirsiniz dilerseniz.


Giphy​


Graphics Interchange Format, yâni kısaltılmış olarak GIF, hareketli resimlerin dosya türüne denir. Normal hareketsiz resimler JPG ya da PNG gibi dosya türlerinde kayıt edilirler. Ancak hareketli resimler (küçük videolar da diyebiliriz) GIF formatında. İnternet üzerinde çok yaygın ve popüler olan bur "GIFler", genelde sohbet ve muhabbet arasında kullanılır. Belki bir şeyi komik bulduğunuz için reaksiyon göstermek için, belki de üzüldüğünüz bir duruma tepki göstermek için.

Örnek olarak "gülmekten yerlere yattım" diyebilirsiniz ya da bir GIF ile bunu ifâde edebilirsiniz. Nasıl mı?

ball rolling GIF



Bunun gibi GIFleri editörde GIF tuşuna basarak yapabilirsiniz.
1614090018569.png


Maalesef sistem GIPHY üzerine kurulu olduğu için, sitenin kendisi İngilizce hizmet veriyor. O yüzden arama yaparken o dili kullanarak yapmalısınız. Belki bir gün Türkçe bir site böyle bir sistem sunabilir...


Rozetler​

İsmini "Rozetler" diye koyduğumuz bu sisteme "Ödüller, Nişanlar, Amblemler" diye de isim koyabilirdik. Kısacası iki şekilde bir rozet ile ödüllendirilebiliyorsunuz. İlk olarak kendi seçtiğiniz ayarlar üzerinden otomatik olarak sizlere bir rozet veriliyor. İkincisi de bizler tarafından seçtiğimiz üyelere veriliyor.

Örnek olarak moderatörümüz Mustafa'nın mesaj profilinden:

1614091472375.png


Gördüğünüz üzere kendisi "Bendir" ve "Tanbur" rozetlerine sâhip.

Herkes kendi ayarlarından seçebiliyor. İlgi duyduğunuz, icrâ ettiğiniz ya da o konumda bulunduğunuz sıfatlardan tercih yapabiliyorsunuz: Kişisel Detaylar

1614091635160.png


Sistem tam takır işlemediği için biraz sıkıntıları var ama bizce güzel bir şey olduğundan şimdiden yürürlüğe sokmak istedik. Sorun olarak bir ödül verildikten sonra tekrar geriye alamiyorsunuz. Bana ulaşarak düzeltebiliyorsunuz durumu.

Tüm rozetlere buradan ulaşabiliyorsunuz: Rozetler ve bu sayfadan da ya kendiniz için, ya da başka bir kullanıcı için "Rozet talebi" yapabiliyorsunuz profilde sergilenmek için.

Örnek rozetler.

1614091864789.png


Elbette bu şimdilik sunduğumuz rozetler. İstek üzerine daha rozet ekleyebiliriz eksik gördüğünüz çalgılar varsa ya da konum olarak (bestekâr gibi). Öncelikle en önemli gördüklerimizi eklemeye çalıştık, zamanla daha fazla seçenek olacaktır.


İçindekiler​


Bu konuda da görebileceğiniz üzere özellikle Wikipedia'dan tanıdığımız "İçindekiler" sistemi aktif olacak bundan sonra. Bu yeniliği özellikle Ansiklopedi maddelerimizde kullanmak için aktifleştirdik.

Peki nasıl mı kullanacaksınız? Çok basit, editörümüzde bulunan Paragraf tuşunu kullanarak:

1614092536288.png


Bu "başlıkları" kullandığınız her şey otomatik olarak İçindekiler listesini oluşturacak. Örnek olarak ben bu konuda tanıtım yaparken tanıtım yapacağım sıfatları başlık olarak koydum. Bu konuyu açtıktan sonra otomatik olarak İçindekiler listesi gözüküyor olacak sizlere.

1614092960656.png



Teşekkürler​


Sorularınızı ve görüşlerinizi bu konudan bildirebilirsiniz. Hepinizi sitemizde aktif olmaya dâvet ediyorum. Milyar dolarlık siteler kadar özellik size sunamıyoruz ancak bu kültür için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve tek beklentimiz bu doğrultuda bir sohbet ve bilgi paylaşımı için ortam yaratabilmek.

Saygılar,

DîvânMakam adına Hakan Y.
 
Son düzenleme:
Üst Alt