Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3899
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Dediğiniz doğru ancak o usûllerde eserler bestelenmiş ise, onları o şekilde vermemiz doğru olur. Sonuçta bir ansiklopedi her şeyi kapsamalıdır.

Aynı sorun maalesef makam isimlerinde de mevcut.

Ben zâten çoğunun ne olduunu bile bilmiyorum, umarım bir gün bir bilgin bunları açıklar. Bütün o usûllerin tek tek örnek vererek açıklamalarının olması bu sitenin görevlerinden biri olacaktır.

Bu arada o seçenek kutucuklarını kullanmada işinize yarayacak bir bilgi vereyim. Belki bilmiyorsunuzdur. Meselâ bir seçenek çubuğunu seçtiğiniz zaman farenin sol tuşu ile, diyelim usûl çubuğunu, klavyeninizin bir tuşuna basarak (bir harfe basarak) seçenek otomatik olarak orada başlayacaktır. Meselâ "Yürük Semâî" seçmek istiyorsunuz.
Farenin sol tuşu ile usûl kutucuğuna tıklayınız, sonra klavyenizde "Y" harfine basınız, ânında listedeki ilk "Y" harfi başlayan yere götürecek sizi. Bu şekilde hızlı ilerleyebilirsiniz ama tabii bu sorunu gidermiyor.

Önerdiğiniz şekil olan "asıl usûllerin" sâdece olması hakkında fikir yürütmeye çalışacağım elbette, belki başka bir kolay yol bulabiliriz.
 
Mesajlar
63
Tepki Puanı
38
Geri bildirimin için teşşekür ederim. Böyle haliyle ara işi hem kolay hem zor masaüstü dışında artık hepimiz mobilden hayata bağlanıyoruz. Mobil sürümünde dikkate alınmasını öneririm. Son olarak arama yaparken menüden seçmeye ek olarak yazıyla da arama yapılabilmesi lazım zira çok fazla seçenek var. İnşallah ilerleyen günlerde de usullerle ilgilide bir çalışma yapılır/ız
 
Üst Alt