Bestekâr
Harun Korkmaz
Güfte Sâhibi
İsmâil-i Rûmî el-Kadirî (eş-Şeyh)
Makam
Hüseyni
Form
İlahi
Usûl
Devr-i Hindi
Kaynak
Harun Korkmaz
Mesajlar
1194
Tepki Puanı
1777
Yaş
33
Eser:
Sad-sadâ-yı âh ile geçdi zamânım âh âh

Bestekâr:
Harun Korkmaz

Güftekâr:
eş-Şeyh İsmâil-i Rûmî el-Kadirî

Makam:

Form:

Usûl:

Güfte:

Kaynak:
Bestekârın Kendisinden
 

Bütün Ekli Dosyaları İndir

Moderatörün son düzenlenenleri:
Mesajlar
2098
Tepki Puanı
3153
Tekrardan teşekkür ederim lûtfedip bizimle bu eseri paylaştığınız ve dinleme nezâketi gösterdiğiniz için. Uyarılarınızı dikkate alarak memnûniyyetle tekrar okuyacağım.
 
Mesajlar
1194
Tepki Puanı
1777
Yaş
33
Estağfirulah azizim. İki hatırlatma daha: 1- "Gül yerine"nin ilkinde sesleri tek tek veriniz, yani "la sol fa sol la" kısmını. Bir de sondan bir önceki ölçüde "si. do si la la" gibi bir şey yapıyorsunuz, bunun yerine ilk ölçüdeki çarpmanın aynısı yapmak gerekiyor. O zaman daha çok yakışacağı kanaatindeyim. Ben burayı bazen trilliyorum. Sizden kaydı bekliyoruz. Ben de bir kayıt yapayım inşallah.
 
Mesajlar
1194
Tepki Puanı
1777
Yaş
33
Dikkat çektiğim hususlar tamam. Bu sefer de beyitlerin ikinci mısralarının ikinci dolaplarının başında usul bakımından ufak bir aksaklık var. Biraz erken giriyorsunuz. Bir küçük hatırlatma daha; sada derken d’yi inceltmeyiniz. Ağzınıza sağlık. Sanal meşk usuliyle eseri geçiyorsunuz. 🙂
 
Mesajlar
2098
Tepki Puanı
3153
Bence değerlendirme kriteri benim gibi bir acemi olmamalı üstâdım, eser hemen akılda kalacak samîmî bir elhâna sahip. Eminim ki bir çok yetenekli hânende hâfızasına alıp seneler boyu okuyacak. Lûtfedip dinlediğiniz için tekrardan çok teşekkür ederim. Kaydınızı heyecanla bekliyor olacağız, asıl sizin gönlünüze sağlık.
 
Üst Alt