Bestekâr
Mandoli Artin
Güfte Sâhibi
Yok
Makam
Muhayyer
Form
Peşrev
Usûl
Berefşan
Kaynak
Ali Rıfat Çağatay (Koleksiyonu)
Nota Yazarı
Salih Demirtaş (Yüksek Lisans Tezi)
Mesajlar
118
Tepki Puanı
199
Yaş
46
Eser:

Bestekâr:

Güfte Sâhibi:
Yok

Makam:

Form:

Usûl:

Güfte:
-

Kaynak:
Ali Rıfat Çağatay Koleksiyonunda YZPER2 kodlu Hamparsum Defterinden
Salih Demirtaş'ın Yüksek Lisans tezinden alındı.

Diğer Bilgiler:
Bu sitede emeği geçen herkese çok minnettarım. 25 yıldır saz eser repertuarımızı araştıran biriyim. Bu siteden epey eser indirdim. Kendimi bu konuda medyun hissettim .O yüzden istenirse , elimdeki bazı saz eserlerini paylaşmaya karar verdim
Ancak , bazı peşrev ve semailer için notaların olmadığını gördüm. Bu eserlerin kayıp olduğuna dair bazı yazılar yazıldı. Naçizane düşüncem bunların kayıp olmadığı yönünde.
Zira, Pek çok notanın kaynağı eskiden TRT de yer alan Muallim İsmail Bey nota koleksiyonudur. Nazmi Özalp kitabında sırf peşrevlerin Binden ziyade olduğunu yazmıştır.
Kanımca, koleksiyondan paylaşılmayan saz eserleri var. Henüz tasnifi tam yapılmış değil.Ayrıca , bu ve diğer koleksiyonlar Devlet arşivine nakledildi.
Zannederim ,zamanla burada notası paylaşılamayan eserlerde yavaş yavaş ,gün yüzüne çıkacak.
Ayrıca TRT koleksiyonları içinde Vecihe Daryal , Refik fersan ,Leon Hancıyana ait henüz tasnif edilmemiş koleksiyonlardan da farklı eserler çıkacağını umuyorum.( Misal: Öztuna da çok geçen 655 saz eserini havi Mandoli artin defteri gibi)
Bu koleksiyon dışında çeşitli özel arşivlerde, başka kurumlarda da hamparsum notası ile yazılmış büyük defterler var(Misal: İçeriği yeni bildirilen Rauf Yekta koleksiyonu, Türkiyat enstitüsündeki Arel koleksiyonu gibi.
Ben de karınca kararınca , elimden geldikçe buraya katkı sağlamak istiyorum ,
Saygılarımla.
 

Bütün Ekli Dosyaları İndir

Moderatörün son düzenlenenleri:
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Öncelikle hoş geldiniz.

Güzel sözleriniz için teşekkür ederiz. Biz herkes faydalansın, herkes bir şeyler öğrensin, herkes kültürünü zenginleştirsin diye burada bulunuyoruz. Ne güzel ki, siz de zaman ayırıp buraya dâhil oldunuz, sağ olasınız.

Ben özellikle yeni eserler eklendikçe veyâ eser konusu olup ama notası olmayan konulara notalar geldikçe en fazla seviniyorum. Sanki bir yetim ailesine kavuşmuş ya da yeni bir bebek dünyâya gelmiş gibi hissediyorum.

Bu kültür saklı kalmasın, herkese ulaşsın istiyoruz. Hepimiz katkı yaparak bu arşivi güçlendiriyoruz ve sitemiz bilgi ve birikim bakımından daha da büyüyecek inşallah. Bu güzel katkınız için tekrar teşekkürler.
 
Üst Alt